Ank Stegenga

Van 11 januari tot 16 mei 2024 exposeert Ank Stegenga met de expositie 'Beweging' in het gemeentehuis van Olst-Wijhe, Raadhuisplein 1 Wijhe.
 

"Kunst gaat voor mij over het uitdrukken van wezenlijke dingen, voorbij de woorden. Als ik aan het werk ben verlies ik de tijd al experimenterend en ontdekkend. Het schilderen is enerzijds een proces van spontaniteit en verwondering, anderzijds een proces van afstand nemen, goed kijken, keuzes maken en hernieuwd vinden.
 

Ik schilder en teken al jaren en ben opgeleid door diverse kunstenaars.  Ook heb ik verschillende kunstscholing gevolgd en van daaruit heb ik langzamerhand mijn eigen stijl ontwikkeld.  Nog steeds ben ik met scholing bezig, het houdt mij scherp en verdiept mijn stijl. Als beeldend kunstenaar werk ik graag met mixed media, wat de diversiteit in mijn werk versterkt.
 

Belangrijke inspiratiebronnen in mijn werk als kunstenaar zijn de natuur, structuren, foto's die ik maak, beweging, innerlijke beelden en gedichten.
Thema’s als transitie, verbinding, abstracte landschappen zijn terug te vinden in mijn werk. Hoewel ik titels geef aan mijn werk, laat ik graag aan de kijker over wat hij of zij ziet.
Behalve schilderijen maak ik ook spontaan tekenwerk, waarbij abstracte lijnen centraal staan.

Mijn werk is te omschrijven als lyrisch abstract.
De schilderijen zijn gelaagd, kunnen verstild en sferisch zijn, maar ook kleurrijk en explosief.
Deze innerlijke polariteit komt terug in mijn werk.
Tijdens mijn expositie bij het gemeentehuis is er divers werk te zien van verschillend formaat.

Naast mijn werk als kunstenaar ben ik een ervaren coach/ counselor. Ik begeleid mensen graag in hun bewustwordingsproces wie ze zijn, wat ze beweegt en hun vervolgstappen in werk en leven. Het inzetten van creatieve opdrachten kan hierbij zeer ondersteunend werken."

Ank Stegenga
Websites:
www.ankstegengakunst.nl 
www.ankstegenga.nl
Email: ankstegenga@planet.nl
Tel: 06-29543753

   
 
   
 

A