Schilderij Carel Janssen: ‘expositie’

 

Carel Janssen

Van 8 september 2023 tot 11 januari 2024 exposeerde Carel Janssen uit Olst in het gemeentehuis van Olst-Wijhe, Raadhuisplein 1 Wijhe.
 

Carel Janssen (1950, Leeuwarden) studeerde aan de AKI in Enschede (1969-1974). Sindsdien werkt hij als  professioneel beeldend kunstenaar.  Na zijn studie verhuisde hij naar Deventer. Vanaf 2008 woont en werkt hij op Fortmond. Hier is ook in 2019, na een desastreuze brand, zijn nieuwe atelier te vinden, waar hij dagelijks aan het schilderen is.
 

Janssen exposeerde in diverse musea en galeries, met als hoogtepunt een solotentoonstelling in de Bergkerk in Deventer. In eigen beheer bracht hij het boekwerk ´Deventer Droomstad´ en de luxe kaartenserie ´Deventer op kaart´ gezet uit.
 

Janssen schildert op realistische wijze en uitsluitend met olieverf. ´De briljante kleuren lenen zich het beste voor de subtiliteit die ik bij het schilderen van de door mij beoogde sfeer nodig heb´ Zijn inspiratie vindt hij in architectuur, landschappen en mensen. Volgens Janssen is zijn werk kunst met een knipoog. Humor is de drijfveer om te blijven schilderen.
 


Expositie was georganiseerd door de kunstenaars van Kijk Wijhe www.kijkwijhe.nl : Wilto Kampinga, Joke Proper, Henny Schaapman en Wil Bijker..