EXPOSITIES IN 2023

Carel Janssen

  Van 8 september 2023 tot 11 januari 2024 exposeert Carel Janssen uit Olst in het gemeentehuis van Olst-Wijhe, Raadhuisplein 1 Wijhe. Lees meer ...

 

 

Willy Alferink

  Willy Alferink exposeerde van 12 mei tot 8 september 2022 in het gemeentehuis van Olst-Wijhe. Lees meer ...

 

Kies Kunst!

 

Expositie van:
Henny Schaapman
Joke Proper
Wil Bijker 
Wilto Kampinga
Lees meer ...

 

 

EXPOSITIES IN 2022

't Sal

‘t Sal, een enthousiaste groep kunstenaars uit Olst-Wijhe, gaat ons verrassen en verwonderen met schilderijen, foto’s, objecten, keramiek en glaskunst...
Lees meer ...

 

 

 

 

 

wij4en

Van 8 juli t/m 19 oktober is was het gemeentehuis van Wijhe het werk te zien van Wij4en..
Lees meer over Wij4en ....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viktor Majdandžić en Gerri Raap

Van 13 mei t/m 6 juli 2022  - Gerri Raap en Viktor Majdandžić.
 

 

 

 

 

 

Sybilla Tonissen

Van 10-3 tot 10-5-2022 - Sybilla Tonissen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

EXPOSITIES IN 2020

 

Knopen & Sieraden - Ina Hascher

Tot en met 17 december 2020 was in het gemeentehuis van Wijhe het werk te zien van Ina Hascher. Ook waren er een paar schilderijen te zien van Egbert Hascher.

Zie ook www.antiquebuttons.nl en  www.hascher.nl  

 

 

 

 

 

 

EXPOSITIES IN 2019

 

Irma Horstman & Henk Tichelaar

September tot 8 januari 2020 - Lijn & Vorm Irma Horstman en Henk Tichelaar. 
 

 

 

 

 

 

 

Hanneke Luttikhuis - Luchten en Ruimte

mei t/m augustus 2019 Luchten en Ruimte -Hanneke Luttikhuis
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kunstcollectief 't Sal

Expositie Schilderijen, foto's, keramiek en sieraden.
 

Januari t/m mei 2019 - kunstcollectief 't Sal

Deelnemende kusntenaars waren: Henny Schaapman, Joke Proper, Petra Hoff, Martin Haas,  Harry Ravers, Christien de Jong, Reinoud Klein Wassink, Wil Bijker, Jean Nieuwenhuis, Gert Roelofsen en Anneke Mensink.

 

 

 

 

 

 

 

 

EXPOSITIES IN 2018

Peter Geerts - Kijk op Abstract

Vanuit de concreetheid van het schilderkunstige idioom wil Peter Geerts komen tot een vormgeving van zijn totale waarnemen waarin alle facetten van de waarneming samen komen: een architectuur van waarneming.
 

 

 

 

 

 

Kunstlijn '98

Negen vrouwen van de kunstenaarsgroep Kunstlijn '98 exposeert tot 29-8-2018 in gemeentehuis Wijhe. Er is een grote verscheidenheid in stijl, vormgeving en materiaal.
 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Daniël Weijl - schilderijen, tekeningen en ruimtelijke ontwerpen

Expositie van Daniël Weijl van 5 januari tot 25 april 2018
Daniël Weijl exposeert met schilderijen, tekeningen en ruimtelijke ontwerpen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EXPOSITIES IN 2017

Jos van Westing - verf en groente

Expositie Verf en Groente van Jos van Westing t/m 3 januari 2018.
Jos van Westing is een creatieve denker en doet gewoon waar hij zin in heeft. Zo schildert hij bijvoorbeeld met groente.
 

 

 

 

 

 

 

 

culturele veldtocht

Kunst van basisschoolleerlingen van 12 mei t/m 30 augustus 2017.
Diverse kunstwerken die scholieren tijdens de culturele Veldtocht Olst-Wijhe hebben gemaakt, zijn vanaf 12 mei te zien in het gemeentehuis in Wijhe.
 

 

 

 
 

 

school van vroeger

De expositie ‘School van Vroeger’ in het gemeentehuis van Wijhe is nog te zien tot 12 mei. Uit de grote collectie schoolplaten hebben Kijk Wijhe en de Historische Vereniging Wijhe een selectie van 15 schoolplaten gemaakt. De uitgangspunten voor de selectie waren de natuur en de beroepen, die in Olst en Wijhe vroeger werden uitgevoerd. Destijds werden deze platen gebruikt voor educatie op scholen.Het onderdeel van de tentoonstelling dat is samengesteld door Liesbeth van Wijhe bestaat o.a. uit diverse leermaterialen op het gebied van rekenen, lezen en schrijven gebruikt op de lagere school tussen ongeveer begin jaren dertig tot de jaren zestig van de vorige eeuw.
 

 

 

 

 

 

EXPOSITIES IN 2016

Tachtig bij tachtig

Anton Bouwhuis
september tot en met december 2016

In het gemeentehuis van Olst-Wijhe was een expositie met werken van Anton Bouwhuis te bekijken.
Het is al de 12e keer dat KIJK Wijhe hier een expositie heeft ingericht. Aan de grote wanden van het gemeentehuis komen zijn schilderijen met een fraai compositiespel van licht en schaduw heel mooi tot hun recht.

 

 

 

Glaskunst en glasfotografie

van Ronny Knippen en Wil Bijker
mei tot en met augustus 2016

In deze zomerse expositie wordt de kijker verrast door het werk van Ronny Knippen en Wil Bijker met hun veelzijdige kijk op glas.
Wil Bijker heeft de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht gedaan met de vakken typografie, vormgeving en fotografie en toont in deze expositie haar nieuwe abstracte glasfotowerk. Dat levert een boeiende combinatie met de abstracte glaskunst van Ronny Knippen.

 

 

 

 

 

Vlucht over kartonnage

Anneletty Schumacher en Christien de Jong
januari tot en met april 2016

In de tiende expositie van KIJK Wijhe neemt het werk van Anneletty Schumacher niet alleen een vlucht door de ruimte, maar duikt de bezoeker met het werk van Christien de Jong ook de diepte in.
Dit jaar start KIJK met een verrassende combinatie van twee- en driedimensionale objecten. Anneletty en Christien zijn beide veelzijdige kunstenaars waarbij het werk vele vormen kan aannemen.

 

 

 

 

EXPOSITIES IN 2015

Najaarsexpositie 't Sal

't SAL, het kunstenaarsplatform in de gemeente Olst-Wijhe, presenteerde zich traditiegetrouw met een grote overzichtstentoonstelling op zaterdag 5 en zondag 6 september in het gemeentehuis. "t SAL.
Voor de overzichtsexpositie stelde het gemeentehuis niet alleen de hal beschikbaar maar ook de raadszaal. Van de zakelijke vergaderomgeving was geen spoor meer over omdat de ruimte omgetoverd was tot een oogstrelende expositieruimte waarin de kunstenaars een grote variatie in stijlen, disciplines en technieken lieten zien.

 

 

 

 

 

 

Gezichten    Fikret Devedži?

Fikret Devedži?
mei tot en met augustus 2015

Deze zomer presenteert KIJK Wijhe bijzondere vrouwenportretten van de Deventer schilder Fikret Devedži?. Van mei tot en met augustus bieden de hoge wanden van het gemeentehuis van Olst-Wijhe een perfect decor voor de soms monumentale werken.

 

 

 

 

 

 

 

Heppielomanasien?

Erik Loman
januari tot en met april 2015

KIJK Wijhe opende het expositiejaar 2015 met kleurrijk en expressief werk van Erik Loman. Om de vraag 'Heppielomanasien?' met ja te kunnen beantwoorden, was een bezoek aan de expositie toereikend....

 

 

 

 

 

 

 

 

Najaarsexpositie 2014

't SAL

Na de feestelijke opening van de overzichtsexpositie op 5 september en de succesvolle kunstroute van 't SAL op 6 en 7 september heeft KIJK Wijhe een selectie van de kunstwerken gemaakt waarmee de veelzijdigheid van de bij 't SAL aangesloten kunstenaars nog tot 31 december bekeken kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

Vilt en Papier

Adrie Jongsma en Luis Acosta
mei t/m augustus 2014
 

Adrie Jongsma
Exclusieve vrije toepassingen van handgemaakt vilt.

Luis Acosta
Driedimensionale textiele werken zoals wandkleden en ruimtelijke werken van handgemaakt papier.

 

 

 

Movements

Gerard te Wierik
10 januari tot 30 april 2014

Met imponerend werk van Gerard te Wierik opende KIJK Wijhe het expositiejaar 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

EXPOSITIES IN 2013

't Sal

september t/m december 2013

Deze expositie illustreerde de samenwerking van 't SAL met de dit jaar samengestelde commissie KIJK Wijhe.
Omdat de 25 kunstenaars van 't SAL met verschillende stijlen, disciplines en technieken werken, ontstond er een verrassende en veelzijdige expositie waar iedere bezoeker op de één of andere manier geraakt werd.
De jaarlijkse Kunstroute ging op 7 en 8 september, net als vorig jaar in het gemeentehuis van start met een grote overzichtsexpositie in de raadszaal en de hal van het gemeentehuis. Na dat weekend bleef een deel van het werk in de expositieruimte van KIJK nog te bekijken tot het eind van 2013.

 

 

Schilderkunst

Egbert Hascher
juni t/m augustus 2013

In deze expositie was o.a. werk te zien, geïnspireerd door de mysterieuze rotsgravures bij Los Llanos de La Palma, een meanderende waterloop door de grillige bergstructuren. Dichter bij huis stroomt de IJssel op een zelfde, maar minder uitbundige manier, langs het Sallandse landschap en dat laat zich vertalen als een rode draad op het doek.

 

 

 

 

 

 

GESTRIKT verleden

Ellis Blom en Veerle Koch
maart t/m mei 2013

KIJK Wijhe ging van start met de expositie 'Gestrikt verleden'.
Bezoekers aan het gemeentehuis lieten zich bijna allemaal verleiden tot een rondje langs de foto's waarbij herkenning en soms ontroering een gevoel van nostalgie opriepen.
In mei werden de beelden aangevuld met foto's van kinderen in de 2e wereldoorlog.
Nadat Ellis en Veerle het boek 'In Memoriam' van Guus Luijters hadden bekeken en daar zo door geraakt waren, hebben zij Luijters toestemming gevraagd om enkele foto's in de expositie op te mogen nemen.