Over het werk van Hanneke Luttikhuis
 

"Een proces van afwegingen en keuzes maken.’’
In het gemeentehuis van Wijhe waren de schilderijen te zien van Hanneke Luttikhuis. Moderne kunst waarin luchten een belangrijke rol spelen. De schilderijen nodigen uit om stil te staan, de tijd te nemen: ,,…kijk rustig… laat de sfeer op je inwerken. Het gaat erom een gevoel over te brengen. Dat gevoel moet heel precies vorm krijgen in en door de afbeelding, zodat het de emotie raakt.

Moderne kunst is soms moeilijk te begrijpen. ‘t Is géén kloddertje hier en een kloddertje daar. ,,Het gaat er om een gevoel over te brengen.’’, zegt Hanneke. ,,Door de verschillen in maatvoering ontstaat een werkelijkheid die bevrijdend werkt.’’

Het hele proces van een schilderij maken, begint met een achtergrondkleur en vervolgens de invulling. Wat dat is en op welke plek op het doek is geen toeval. Elke penseelstreek komt terecht op een vooraf bepaalde plek.
In tegenstelling tot de meeste schilders gebruikt de kunstenares haar doek ook als palet. Kleuren mengen gebeurt op het schilderij zelf. 
,,Langzaam komt het schilderij in balans, een beetje erbij, een beetje eraf, ’t Is echt een proces van afwegingen en keuzes maken.’’
Hanneke heeft duidelijk een eigen stijl en een bijzondere eigen uitdrukking in haar werk. ,,Het moet mij wel raken.’’
De expositie bestaat uit recent en iets ouder werk en was te zien tot en met 28 augustus tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.
Website: https://hannekeluttikhuis.exto.nl/
Email: hannekeluttikhuis123@gmail.com