Kies kunst!

In het gemeentehuis van Olst-Wijhe kon je niet alleen stemmen voor de provinciale statenverkiezingen op 15 maart. Je kon daar tijdens het stemmen genieten van een interactieve kunstexpositie die helemaal gericht was op het thema “de verkiezing”.

Expositie Kies kunst was te bekijken van 15 maart tot 11 mei 2023.De deelnemende kunstenaars waren
 

Wil Bijker fotografie
De werken van Wil verwijzen naar de natuur. In één van de natuurfoto's is een varken te herkennen. Ze vindt het dan ook belangrijk dat er samenwerking is tussen agrariërs en natuurbeheer.
www.wilbijker.nl
 

Wilto Kampinga schilderkunst
Wilto laat werken zien over Polarisatie, Macht en Veerkracht, Natuurbeheer.
www.wiltokampinga.nl
 

Henny Schaapman 3 d kunst
Heny haalt haar inspiratie uit het dagelijks leven, natuur, uitspraken en emotie, dit zie je in de geëxposeerde werken terug …..Dat is haar link met en een knipoog naar de verkiezingen.  
www.hennyschaapman.nl
 

Joke Proper schilderkunst
Joke schildert over mensen in al hun kwetsbaarheid. In deze expositie geeft zij een waarschuwing: het is niet vanzelfsprekend dat er vrede en kiesrecht is. Een beschermengel die probeert te waken over Oekraïne, een kind  met een gasmasker en in contrast het portretje ( 1ste prijs landelijke wedstrijd ) van een kind op koningsdag. Maak altijd  gebruik van ons democratisch recht om te stemmen roepen haar werken in het licht van deze verkiezingen. Het oogje in de vitrine kijkt mee!
www.proper.exto.nl


Het motto “ laat je stem horen” wordt op een “kunstenaars eigen” manier verbeeld.


Wat is er te zien en te beleven?
De kunstenaars doen een greep: “Er komt een installatie “mens erger je niet” een werk met een knipoog. Er hangt een groot doek met alleen maar oren met als titel  “laat jouw stem horen”  en er zijn werken te zien die politieke raakvlakken hebben met maatschappelijke ontwikkelingen.


Interactief
Na het uitbrengen van jouw stem voor de Statenverkiezingen kan je interactief jouw andere “kijk” op de gemeente laten horen door het letterlijk noteren van de keuze: wordt het jouw  tip… of jouw top voor de gemeente?
Jouw tip of top is onderdeel van een conceptueel kunstwerk. Dit is  een ludieke manier om anoniem aan te geven wat jij eigenlijk graag wilt veranderen, of wat je juist goed vindt bij de gemeente of  provincie.


Publicatie Uitslag
Kijk Wijhe zal na afloop van de verkiezingen de uitslag van deze alternatieve stemming publiceren, dus hoe meer input hoe leuker!

Heb je gestemd of ben je in het gemeentehuis loop dan even naar de eerste verdieping om deze leuke en gevarieerde thema expositie te bekijken.
 

Foto's gemaakt tijdens inrichting expositie