Mala Ramcharan

Van 16 mei tot 19 september 2024 exposeert Mala Ramcharan met de schilderijen "QR en Barcode" in het gemeentehuis van Olst-Wijhe, Raadhuisplein 1 Wijhe.


Mala over haar werk:
“Schilderen is mijn passie”

Ik heb in de afgelopen jaren een unieke stijl ontwikkeld, geïnspireerd door de “Streepjescode en QR-code”, gekenmerkt door de verticale lange lijnen en blokken. Mijn kunst brengt realisme en fictie op een humoristische wijze samen en elk schilderij vertelt een eigen verhaal uit de hedendaagse samenleving. Ik streef ernaar diepgang te geven aan mijn werk door diverse maatschappelijke elementen te belichten en mensen te verbinden. Mijn kunst is meer dan mijn zelfreflectie en een klodder verf op doek.

Met mijn creatieve instelling, zet ik mij in voor de maatschappij door mooie momenten te creëren voor kinderen uit twee weeshuizen. Mijn doel is om kunst en sociaal bewustzijn te verenigen, en zo een positieve verandering teweeg te brengen. Samen kunnen we een betere toekomst creëren voor elkaar en de kinderen in de wereld.  In mijn streven naar kunstzinnig, sociaal en cultureel bewustzijn positioneer ik mezelf als een hedendaagse kunstenaar.

Mala Ramcharan
www.malaramcharan.nl
Email: mala.ramcharan26@gmail.com
Tel: (+31) 6 13 27 24 05

Barcode: Imagine Heal The World

''Imagine Heal the World'' is een schilderij met een krachtig onderwerp, geïnspireerd door twee wereld bekende liedjes van de legendes, John Lennon's ''Imagine'' en Michael Jackson's ''Heal the World''.

Met de barcode als inspiratiebron, schilder ik verhalen in mijn unieke Barcode stijl die de actuele onderwerpen in maatschappij vertegenwoordigt.

De mix van realisme en de fictieve elementen, helpt mij de voortdurend veranderende dynamiek van onze wereld vast te leggen. In dit kunstwerk heb ik geprobeerd onderwerpen als inclusiviteit, de labels binnen de maatschappij en klimaatverandering aan te kaarten.

De symboliek van het smeltende ijs staat voor de opwarming van de aarde, de haastige slakken op de skateboards die de urgentie aangeven en het positieve benadrukt dat er wel aan gewerkt wordt
 

 
 

Barcode: Celebreting the golf season
 

 
 
QR Code: Selfiekiss