Van 13 mei t/m 6 juli exposeert Viktor Majdandžić samen met Gerri Raap

Over Viktor Majdandžić
 

Viktor Majdandžić werd geboren in 1931 in Ivanjska (Bosnië). Na zijn studie Buitenlandse handel en economie wijdde hij zich aan de kunst. Hij studeerde aan de National Academy of Fine Arts in Belgrado, waar hij de eerste prijs kreeg voor zijn afstudeerwerk.

Omstandigheden dwongen hem tot verschillende banen om in zijn levensonderhoud te voorzien, maar hij bleef schilderen. Hij droeg bij aan de ontwikkeling van zijn residentie Banja Luka tot een erkend centrum voor moderne kunst, met een alom bekende biënnale en een museum voor moderne kunst. 

Viktor emigreerde in 1969 naar Nederland, waar hij begon te werken als beeldend therapeut. Op deze manier kon hij schilderen zoals hij wilde: ongedwongen en zonder verplichtingen aan de mainstream. Tijdens een groot deel van zijn artistieke carrière deelde hij zijn atelier met psychiatrische patiënten en inspireerde hij hen om hun weg in het leven te vinden als autonome en vrije personen. Dit was een unieke vorm van beeldende therapie.

Na zijn pensionering bleef Viktor schilderen, geïnspireerd door zijn reizen naar alle delen van de wereld. Zijn werken zijn tentoongesteld op meer dan 200 tentoonstellingen in 12 landen, waaronder recente tentoonstellingen in New York, Florence, Las Vegas, Montreal, Genève, Wenen, Londen, Berlijn, Mannheim, Rome, Helsinki, Brussel en Amsterdam.

De expositie van Viktor Majdandžić en Gerri Raap is van 13 mei tot en met 6 juli te zien in het gemeentehuis van Wijhe.
Openingstijden op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Gratis toegang.


Meer info: www.majdandzic.nl
info@majdandzic.nl