Willy Alferink 

Van 12 mei tot 8 september 2023 exposeerde Willy Alferink in het gemeentehuis van Olst-Wijhe.
Kunstenaar Willy Alferink is geboren in Heeten en woont inmiddels 8 jaar in Lochem. Willy heeft vanaf 1995 getekend en geschilderd. Met twee van zijn schilderijen heeft hij mooie prijzen gewonnen.

Op een gegeven moment ontdekte hij de wereld van de driedimensionale vormen. Al snel heeft hij zich eigen gemaakt met de materialen zoals polystyreenschuim, glasvezeldoek, kunsthars en meer. Hier in het gemeentehuis van Wijhe staan enkele van deze sculpturen die hij met de hand heeft beschilderd. Daarnaast ook een tiental schilderijen.

Enkele jaren terug heeft hij de keuze gemaakt om geen schilderijen meer te maken maar alleen sculpturen waaronder zijn inmiddels zeer bekende porselein sculpturen. Hiermee is Willy onlangs uitgeroepen tot winnaar uit 185 exposanten van de Nationale Kunstdagen door zowel de vakjury als het publiek.

Hij noemt zijn techniek “porseLIJMen “ Kijk maar eens op www.willyalferink.nl en laat je verrassen. Kom eens een keer kijken  op één van de vele kunstmarkten/beurzen waar hij aan deelneemt met z`n porselein sculpturen.